תערוכה של אנג'לה קליין בגלריה האוניברסיטאית

ללא תשלום
תערוכה של אנג'לה קליין בגלריה האוניברסיטאית

אנג'לה קליין

Something old, something new, something borrowed, something blue

אוצר התערוכה: דורון רבינא

מקור הכותרת לתערוכתה של אנג'לה קליין “Something old, something new, something borrowed, something blue” הוא בשיר אנגלי מהמאה ה-19, המונה את הדברים שהכלה, על פי המסורת הפולקלוריסטית, צריכה ללבוש או לשאת ביום כלולותיה. הכותרת השאולה יכולה להישמע גם כמו מדגם מתוך הרכיבים שבתערוכה: עבודות מוקדמות, עבודות חדשות ואובייקטים מצויים-שאולים. אבל כותרת התערוכה, יותר משהיא מנכיחה התייחסות למסורת, לפולקלור או למופעים שונים של החפץ בתרבות (מהלכים שהאמנות של קליין אכן רוויה בהם), היא מסמנת את נוכחות המילה, הלשון והשפה כמרחב אקוטי בעבודותיה של קליין.

את האמנות של קליין, הנשענת על חזרה של צורות בסיסיות (עיגול, ריבוע, קובייה, קו) נהוג לסווג כנטועה ברצף של המינימליזם והפוסט-מינימליזם, או כאמנות המממשת מבט מאוחר לעבר מסורות אלו, או לכל הפחות כהד רחוק שלהן. לעומת זאת, המרחב הלשוני העוטף את העבודות שלה לא שואף לצמצום. להיפך, הוא עולה על גדותיו בזירות של משמעות, שעבודותיה לא היו מרשות לעצמן לשאת אלא באמצעות מילים.

מרחב לשוני זה, שלא הואר עד כה ביצירתה, נבחן בתערוכה על ידי אוצר התערוכה, דורון רבינא. הוא מצביע על נוכחותן של המילה, הלשון והשפה ככוח מניע ולא רק כתוכן מסדר שני, כדימוי וכמחולל משמעות לא פחות חשובים מאשר הצורה, הצבע, הנפח, התחביר או היחס לחלל ביצירתה של קליין. גם העמדה האוצרותית שלו בתערוכה זו מקרבת אל קדמת הבמה את התחביר התוכני, את הערכים הספרותיים ואף הפוליטיים, העוטפים את המעשה האמנותי של קליין ומחלחלים לתוכו בדרך כלל כאיכות מאוחרת, נצברת, ולא כתוכן מיידי ומוצהר.

התערוכה מלווה בקטלוג רחב היקף על עבודותיה של אנג'לה קליין. בין הכותבים: דורון רבינא, עדי אפעל, יעקב דורצ'ין

התערוכה תיפתח ביום חמישי, 7 בנובמבר 2013, בשעה 20:00, ותינעל ביום שישי, 27 בדצמבר 2013.

הגלריה האוניברסיטאית לאמנות ע"ש גניה שרייבר ויד מישל קיקואין פתוחה לקהל בימים א'-ה', בשעות 19:00-11:00, יום ו' 10:00- 14:00

טל. 03-6408860

הכניסה חופשית