נבחרת ישראל באולימפיאדת המתמטיקה ברומניה קטפה 6 מדליות

חברי הנבחרת זכו ב-2 מדליות כסף וב-4 מדליות ארד

17 יולי 2018
בתמונה (מימין לשמאל): אלי פריד, מנכ"ל מדעני העתיד וחברי הנבחרת: איתן תירוש (כסף), איתי יהודה (ארד), ליאור הדסי (ארד), רועי סיני (כסף), מאיה נווה (ארד), עידו קרשון (ארד) . לשמאלם: ד"ר עופר רימון, מנהל מינהל תקשוב טכנולוגיה ומערכות מידע במשרד החינוך. צילום: לשכת העיתונות הממשלתית

הישג מרשים למדינת ישראל באולימפיאדה למתמטיקה שהתקיימה בקלוג' ברומניה: כל ששת חברי נבחרת ישראל חזרו עם מדליות. באולימפיאדה נטלו חלק 615 נערים מ-116 מדינות ברחבי העולם. חברי הנבחרת הישראלית הם: סיני רועי מכפר אורנים ותירוש איתן מנתניה שזכו במדליות כסף, נווה מאיה מחיפה, יהודה איתי מגני תקווה, הדסי ליאור מהוד השרון וקרשון עידו מירושלים שזכו במדליית ארד.

נבחרת ישראל במטמטיקה הוכשרה כמדי שנה בבית הספר למדעי המתמטיקה באוניברסיטת תל אביב ובאוניברסיטת תל אביב לנוער, בראשות היו"ר האקדמי, פרופ' אילון סולן, מאמן הנבחרת - לב רדזיולובסקי, ובליווי דן כרמון.

גאווה ישראלית במיטבה

פרופ' יוסף קלפטר, נשיא אוניברסיטת תל אביב, בירך את נבחרת התלמידים על הישגיהם המרשימים ואמר כי אוניברסיטת תל אביב מקיימת תכניות רבות ומגוונות לקידום מצוינות במדעים בקרב נערים ונערות. "אני מקווה שנזכה לראות בעתיד יותר ויותר בני נוער שמגיעים להישגים בינלאומיים כה מרשימים".

לדברי שר החינוך נפתלי בנט: "מתמטיקה ומדעים הם הבסיס להמשך קיומה של ישראל כאומת הסטארט אפ. זו הסיבה שבשנים האחרונות החלטתי לשים דגש משמעותי על לימודי המתמטיקה והמדעים במערכת החינוך ולקדם מצוינות בתחום. ואכן, המספרים בצמיחה מתמדת. מדובר באחת הבשורות החברתיות והחינוכיות הגדולות ביותר בשנים האחרונות. מזל טוב לרועי, איתן, מאיה, איתי, ליאור ועידו – אתם דור העתיד של מדינת ישראל. זכייתכם מביאה עמה התרגשות רבה, ישראל היא כוח עולמי עולה בכל התחומים והנוער הישראלי הוא מקור לגאווה אמיתית. עלו והצליחו."

מדינת ישראל משתתפת באולימפיאדה במתמטיקה משנת 1979, ולאורך השנים הגיעה להישגים משמעותיים: 13 מדליות זהב, 50 מדליות כסף, 92 מדליות ארד ו-23 ציונים לשבח.